30 см. сняг на места в планината
30 см. сняг на места в планината / Дарик Сливен, архив

Вятърът в Сливен е достигнал е над 34 м/сек. в събота, съобщи Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност, управление при кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка“ в община Сливен.

В района на Вилна зона, кв. „Клуцохор”, селата Крушаре, Желю войвода, Блатец, Калояново, Трапоклово, Селището и др. има  скъсани проводници, частично е изключено електрозахранването. В тези райони въпреки трудните метеорологични условия работят екипи на ЕВН.

Изкоренени са дървета и са прекършени клони на територията на града - кв.  „Даме Груев” и „Сини камъни” и на пътя Чинтулово - Малко Чочовен, има проблеми и с крайпътен билдборд. Екипи са се отзовали на всички постъпили сигнали.

Снежната покривка в района на балканските села Зайчаре, Божевци, Игрев, е над 30 см. Няма застрашени и бедстващи хора.

 

Все още времето е лошо и общинската администрация препоръчва на гражданите да се съобразяват с това.

И днес за Сливен има обявен жълт код заради вятър. В неделя все още на много места в страната ще продължи да вали дъжд, в по-голямата част от Северна България и високите полета сняг. Най-значителни ще са снеговалежите в Централния Предбалкан. През деня валежите в Западна България ще спрат, а през нощта срещу понеделник и в Северна България.

Ще продължи да духа североизточен, в Източна България силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат в интервал между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и Черноморието до 8-10°, в Сливен - около 5°.