30 отцепника от „Атака” искат смяна на лидера
30 отцепника от „Атака” искат смяна на лидера / © cнимкa: Sofia Photo Agency

За оставка на ръководството на „Атака" настояват 30 души от партията, които твърдят, че провеждат легитимен Национален сбор на партията за промени в устава. Заседанието на отцепниците от „Атака" започна със скандал.

Част от тях не пожелаха на форума да присъства Павел Чернев от партия „Свобода", защото щял да „им провали работата". Чернев пък обясни, че е бил поканен от бивши депутати от партията. За да не пречи на заседанието, той се оттегли. Изпратиха го с думите, че тук правят демократична нова партия.

Бившите народни представители Митко Димитров и Георги Димитров отрекоха, че ще учредяват нова политическа сила. Събрали хората, за да променят устава, така че партията да се ръководи от седем съпредседатели. Те негодуват срещу лидера Волен Сидеров, защото еднолично наредил листите и сложил непознати хора в тях. Според предишните депутати от формацията съдбата  на сегашната парламентарна група на „Атака" ще е същата като тази в миналото Народно събрание, когато накрая тя се разпадна.

Вчера пред Дарик Волен Сидеров каза, че този форум не е легитимен, защото, за да се осъществи, трябва разрешение от Централния сбор на партията, каквото всъщност нямало.

Отцепниците твърдят че имат необходимото по устав искане на 1/3 от организацията за провеждането му. Отцепниците се надяват Софийски градски съд да се произнесе по легитимността на техните решения.