299 СИК в областта
299 СИК в областта / Дарик Сливен, архив

299 са избирателните секции за евроизборите в Сливенска област. В котленското село Градец е открита една секция повече, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия /РИК/ Сливен Стелли Стефанова. В община Сливен избирателните секции са 183, като при наличие на избиратели е възможно да има три допълнителни – в болници и женския затвор, ако има желаещи с невлязла сила присъда да упражнят правото си на глас. В община Нова Загора секциите са 63, 20 в община Твърдица и 33 в Котел.

Няма никаква промяна в местоположението на избирателните секции в областта. Избиратели с трайни увреждания, които не могат да стигнат до секциите трябва да заявят това в общините до 4 май, за да може да се формира евентуално подвижна избирателна секция.

Това може да стане по електронен път. До 10 май е срокът за издаване на удостоверения за гласуване на друго място, но те касаят само членовете на ЦИК, на РИК и наблюдателите. Членовете на Секционни избирателни комисии /СИК/, застъпници и представители ще гласуват само в секциите, където се водят по списък.

Според закона членовете на СИК могат да бъдат между 7 и 9, но не по-малко от 5 според броя на избирателите.