25 души са били осъдени за грабеж
25 души са били осъдени за грабеж / netinfo

С най-голям брой и относителен дял от извършените престъпления в област Сливен през 2015 година са престъпленията против собствеността. Те включват кражба и грабеж на имущество, присвояване, измама, изнудване, вещно укривателство, унищожаване и повреждане на имущество, злоупотреба на доверие. Техният брой е 396, или 40.2% от престъпленията, завършили с осъждане.

Лицата, осъдени за тези престъпления, са 549 (49.3% от осъдените с влезли в сила присъди през 2015 г. в област Сливен), съобщават от Териториалното статистическо бюро.

Кражбите на имущество са най-разпространените сред престъпленията против собствеността, завършили с осъждане. Техният относителен дял е 82.6% от престъпленията против собствеността и 33.2% от общия брой на престъпленията, завършили с осъждане в област Сливен.

С присъда са завършили 327 престъпления от този вид, като осъдените лица са 479.Грабежите са от най-тежките престъпления против собствеността, което застрашава едновременно и живота, и здравето, и имуществото на хората.

За 17 извършени грабежа през 2015 г. са осъдени 25 лица.