22-годишен британец отглежда канабис в елховско село
22-годишен британец отглежда канабис в елховско село / ОДМВР - Ямбол

Оранжерия за отглеждане на канабисови растения в домашни условия е била разкрита при полицейската операция, проведена на 23 април в село Лесово от служители на РУ “Полиция” – Елхово и сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Ямбол, под наблюдението на Районна прокуратура - Елхово. В хода й, при проверка на имот, обитаван от 22-годишен британски гражданин, в едно от помещенията е открито място, оборудвано за отглеждане на растения в контролирана среда.

Иззети са 27 саксии с канабисови растения с височина около 40 см, които при наркотеста са реагирали положително на марихуана. Намерени са още различни торове, както и други материали, уреди и съоръжения за отопление, вентилация, осветление и влагоподдържане. На място е установен и задържан 22-годишният мъж.

Повдигнато му е обвинение по чл. 354в от НК и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” и мярка за процесуална принуда “забрана да напуска пределите на страната”. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.