/ Анна Гочева
"Приказка за приятелството“ за децата от три детски градини в Сливен.
На 21 март светът отбелязва Международния ден на хората със Синдром на Даун. По традиция в този ден всички, които подкрепят хората със Синдрома на Даун, обуват шарени чорапи. Децата от три детски градини „Детски рай“, „Синчец“ и „Зорница“ са с шарени чорапи, в знак на съпричастност с хората със Синдром на Даун.

Децата от детска градина „Детски рай“ ще представят пред родителите си изложба на тема „Деца - слънца“, а Анна Гочева, представител на „Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун“  ще запознае накратко родителите с темата Синдром на Даун.

По-рано Анна Гочева посети малчуганите в детските градини и им разказа и показа една „Приказка за приятелството“. От нея децата разбраха, че няма нищо страшно в това да приемат в играта си различното дете и дори различията между тях правят играта още по-интересна. Всяко дете получи и по една „Малка книжка на приятелството“, с приказката, която чуха и забавни игри.

От „Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун“  са си поставили за цел да накарат света да погледне децата със заболяването с нашите очи.

„Да види в тях това, в което са добри, а не това, което не могат. Да отвори сърцата си за тях и да ги приеме такива, каквото са. А те с прекрасни. И изключително любвеобилни”, каза още Гочева.