2 килограма амфетамин иззеха полицаи
2 килограма амфетамин иззеха полицаи / Dariknews, Архив

Престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества е била разкрита от сливенски полицаи. Трима от четиримата в групата са вече в ареста, четвъртият се укрива.

На 14 май в сливенското село Стара река е проведена поредната спецакция. При опит да бъде спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген", шофьорът не се подчинява, изблъсква служебния автомобил от шосето, като едва не прегазва полицай, след което с висока скорост излиза на главен път в посока град Елена. От Областната дирекция на МВР в Сливен допълват, че при опита да пробият изградената блокада, от автомобила са били изхвърлени вещи и предмети, необходими при производството на синтетичен наркотик и около 2 кг. кафявообразна каша, която на полевия тест е реагирала на метамфетамин.

Пътуващите в автомобила са четирима криминално проявени мъже от Сливен на възраст между 29 и 46 години. Те са обявени за общодържавно издирване и двама от тях са задържани бързо, третият е арестуван на територията на област Пазарджик. Издирването на четвъртия от престъпната група продължава.

При последвалите процесуално-следствени действия в домовете на задържаните полицейските служители са иззели вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин, две полиетиленови пликчета със съдържание 2 г. бяло  прахообразно вещество, реагиращо на хероин и материали за производство на синтетичен наркотик.

На задържаните е наложена 72-часова мярка. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на четиримата продължава.