160 абсолвенти от Инженерно-педагогическия факултет - Сливен получиха своите дипломи
160 абсолвенти от Инженерно-педагогическия факултет - Сливен получиха своите дипломи / ИПФ

160 абсолвенти от Инженерно-педагогическия факултет - Сливен, от които 50 магистри, 62 бакалаври и 48 професионални бакалаври, получиха своите дипломи за завършено висше образование. Гости на официалното тържество бяха кметът на община Сливен Кольо Милев и заместник областният управител на област Сливен Пейчо Пейчев.  „Сливен е естествен технически  и стопански център на България, затова стремежът ни е да създаваме по-добри условия, както за бизнеса, така и за работа за младите и квалифицирани хора. Отворен съм да обсъждам с вас всякакви идеи за по-доброто развитие на общината и за повече условия, с които да задържим младите хора тук", каза пред абсолвентите кметът Кольо Милев.

Той връчи дипломите на отличниците на Випуск 2012 - инж. Георги Воденичаров - златен медал и първенец за випуска за специалност АИУТ, инж. Иван Иванов - златен медал и първенец на випуска за специалност Топлотехника, инж. Милен Димов - сребърен медал и първенец на випуска, инж. Павел Георгиев - златен медал и първенец на випуска за специалност Машиностроителна техника и технологии, и Любомир Джагаров - отличник на Колеж - Сливен със златен медал за специалност Технология на храни.

160 абсолвенти от Инженерно-педагогическия факултет - Сливен получиха своите дипломи
netinfo

„Ако приемем, че образованието е надпревара, то нашите първенци са отличниците", Така дипломантите бяха поздравени от декана на факултета професор Станимир Карапетков, заместник декана, доцент Сашко Ламбов, доцент Милко Йорданов, много доценти, главни асистенти, асистенти и преподаватели от факултета.

Инженерно-педагогически факултет - Сливен е основан през 1986 г. Обучава студенти по четири основни специалности за образователно-квалификационна степен (ОКС) „бакалавър": „Автоматика, информационна и управляваща техника", заменена от „Автоматика и информационни технологии" от учебната 2011/12г, „Електротехника", „Машиностроителна техника и технологии", заменена от „Компютърни технологии в машиностроенето" от уч. 2009/10г. и „Топлотехника", които се обучават от четири катедри.

През 2012 г. се обучават общо 528 студенти - редовно обучение в ОКС „бакалавър" - 369 и „магистър" - 159. В ИПФ - Сливен в момента се обучават 21 докторанти по различни инженерни и педагогически направления.