15 проекта в конкурса Виртуален парк Мини Европа
15 проекта в конкурса Виртуален парк Мини Европа / netinfo

15 проекта, 13 от които от сливенски училища, един от СОУ „Г. Ал. Каравелов” – гр. Шивачево и един от Професионална гимназия по техника и технологии в Нова Загора са постъпили в областна администрация за участие в конкурса „Виртуален парк „Мини Европа”, съобщиха от областния пресцентър.

Проектът е част от Националната програма за отбелязване на присъединяването към ЕС и се финансира от правителството.

Целта е под формата на забавно състезание да се стимулира интересът на учениците към интеграцията на страната ни към ЕС и те да разширят познанията си за страните-членки.

Така ще подобрят знанията и уменията си в областта на IT-технологиите, както и за работа в екип и презентиране на проекти. Конкурсът бе обявен от Областна администрация – Сливен.


Най-активно е участието на учениците от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм, които са представили максимално допустимия брой проекти за едно училище.

Според условията на конкурса екипите имаха задача да обозначат върху картата на Европа наименованието на страните-членки, техните столици и най-забележителните „емблематични” сгради за всяка от тях, като аранжират информацията по подходящ начин.

Представените проекти са качени на сайта на Областна администрация и от днес започва on-line гласуване, което ще продължи до 13 февруари включително.

Гласовете на виртуалното жури ще определят екипа, на който ще бъде присъдена наградата на публиката.

На 14 февруари от 14.00 часа авторите на проектите ще трябва да ги представят в залата на Областна администрация Сливен пред оценяваща комисия, която по предварително определени критерии ще присъди още три награди за I, II и III място.