149 години традиция, вяра и култура
149 години традиция, вяра и култура / Община Тунджа

Стотици жители и гости на село Дряново, община „Тунджа” се събраха на традиционния Илинденски събор, който се провежде за 149 път.

Съборът откри Мария Иванова  кметски наместник на село Дряново, а Ели Василева поздрави гости и участници на празника от името на ръководния екип на общината. С приветствие към участниците и гостите и благодарност към организаторите се обърна и кметът на общината Георги Георгиев.

По стара традиция празничната програма започна с ритуала на кукерите от село Чарган, които благословиха празника и с благословия „изгониха” злите духове от селото. С динамични и разнообразни танци, момичетата и момчетата от Младежка танцова формация „Акбунарци” при Народно читалище "Н.Й.Вапцаров" с. Генерал Инзово зарадваха събралите се на площада в Дряново.

149 години традиция, вяра и култура
netinfo
Народната певица Нели Танева и музикална формация  „Настроение” продължиха народните ритми, подхванати от инзовци, докато настъпи времето за празничната заря, осигурена от община „Тунджа”.

Кръшните български хора, под ритъма на българската народна музика на формация „Настроение” продължиха до късно през нощта.

Съборът, посветен на пророка Свети Илия, който е закрилник на село Дряново се чества в селото от 1865 година. И тази година светецът се оказа благосклонен към жителите и гостите на селото – изпрати им приятна и спокойна, топла августовска вечер.