130 години от създаването на Сливенската реална гимназия
130 години от създаването на Сливенската реална гимназия / netinfo

130 години от създаването на Сливенската реална гимназия ще отбележи тази година Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” Сливен. Това съобщи за Дарик директорът на гимназията Бисерка Василева.

Шоу-спектакъл на възпитаници на гимназията от 10 до 12 клас ще бъде представен тази вечер в Драматичен театър „Стефан Киров” от 18.00 часа. Учениците подготвят и пиесата „Криворазбраната цивилизация”, която ще бъде представена на 17 април в зала „Зора. По време на представлението гости на гимназията ще бъдат представители от испанското посолство.

Тече подготовката на второто издание на книгата „Доколкото знаем за тях”, която съдържа биографични данни за известни сливналии, възпитаници на гимназията, информира Василева.

 По инициатива на Училищния парламент в ПМГ”Добри Чинтулов” на 28-30 март ще се състои работна среща, на която са поканени да присъстват председателите на училищни парламенти и педагогическите съветници на математическите и природо-математическите гимназии в страната.
Целта на срещата е обсъждане възможностите за представяне на добрите практики на училищните парламенти в тези учебни заведения, набелязване на идеи за работа в екип, като издаване на общ вестник, поместен в сайтовете на споменатите училища и създаване на общ форум за дискутиране на теми, вълнуващи младите хора.