11-годишна роди в Сливен
11-годишна роди в Сливен / netinfo

11-годишно момиче от Сливен роди снощи в родилното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински". Новината потвърди началникът на отделението д-р Соня Михайлова. Бебето тежи 2,5 килограма. Раждането е преминало успешно, без усложнения. Непълнолетната майка и бебето са добре.

„Това е най-малкото дете, което е родило дете в нашето отделение. Имали сме 12-годишна родилка, а тази е на 11 години и засега е добре.", каза д-р Михайлова. Момичето е постъпило с болки в 21, 30 ч. на 22 октомври и родило след час. Днес обаче то иска да се прибере, защото тази вечер е сватбата му.

Д-р Михайлова заяви, че не може да поеме отговорност и да пусне родилката, защото от раждането не са изминали 24 часа. „Няма никой от нейното семейство, с когото да разговаряме. Родителите й са в Испания, а без тяхно съгласие никой не може да взема решения вместо младата майка", каза д-р Михайлова.

Бащата на бебето е на 19 години. Неговата майка се грижи за бъдещото младо семейство. Бебето ще се казва Виолета. За случая е информиран Отделът за закрила на детето.