В Силистра, при 100% от протоколите на секционните комисии, независимият кандидат за кмет Александър Сабанов получава 46,67 % от гласовете, следван от Ивелин Иванов с 35,52 % подкрепа. 

И двамата отиват на балотаж на 5 ноември. 

Инж. Любен Сивев от ПП ГЕРБ печели за шести път кметската надпревара в община Кайнарджа, сочат публикуваните данни на страницата на Общинската избирателна комисия (ОИК) при 100% обработени протоколи.

Той събра близо 75 % от гласовете на избирателите, а опонентът му Наим Наимов от партия „Движение за права и свободи“ печели 22,7%.

Инж. Невхис Мустафа спечели най-много гласове на местните изборите за кмет на община Дулово, сочат публикуваните данни на страницата на Общинската избирателна комисия (ОИК) при 100 % обработени протоколи.

За кандидата на ДПС са гласували 6484 души или малко над 48% от имащите право на глас. Тя отива на балотаж с кандидата на ПП ГЕРБ д-р Юксел Ахмед, който събра 43 % от гласовете на избирателите.

Кметската надпревара в Тутракан ще се реши на втори тур, става ясно от данни на страницата на Общинската избирателна комисия (ОИК) при 100% обработени протоколи. 

Независимият кандидат, подкрепен от ПП ГЕРБ - д-р Димитър Стефанов печели малко над 37 % от гласовете. Той отива на балотаж с кандидата на ДПС Нехат Кантаров, който събра близо 28% подкрепа.
БТА, БГНЕС