/ Община Силистра
Вело картата се предоставя срещу заплатен депозит в размер на 10 лева
Силистренци вече могат да наемат електрически велосипеди.

От 6 март стартира използването на конвенционалните и електро велосипеди - системата „Вело-Силистра“, по проект „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“ финансиран и изпълнен по Програма Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 г., съобщиха от Общината.

За наемането на велосипед е необходимо да се заяви вело карта в Информационния център на общинска администрация на обособеното гише „Вело-Силистра“.

Община Силистра е получила одобрение за проекти на стойност близо 50 млн. лв.

При получаване на вело карта, служителят извършва регистрация в системата на „Вело-Силистра“, като попълва личните данни от представен валиден документ за самоличност. 

Вело картата се предоставя срещу заплатен депозит в размер на 10 лева. При връщане на картата и отчетен в системата върнат велосипед, депозита се връща.

Забранява се движението по непригодни за движение пътища, поляни, градини и други, както и напускането на границите на града. Велостоянките разполагат с два вида велосипеди - конвенционален - син велосипед от сива паркоколонка и електро - сив велосипед от зелена паркоколонка.

Всяка велостанция разполага с Киоск - електрическо информационно табло с подробни видео инструкции за отключване и заключване на велосипедите.

Кметът Александър Сабанов отправя призив към желаещите да наемат велосипедите да бъдат отговорни и съвестни при тяхното използване и да спазват правилата за движение по пътищата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня