/ БГНЕС
През изминалото денонощие в област Силистра са били загасени множество пожари, разпростиращи се на големи площи, съобщиха от полицията.

Екип на РСПБЗН-Силистра загасиха пожар, разпрострял се на голяма площ.
Произшествието е станало около 15:30 часа в кв.Попово на Алфатар. Огънят застрашавал сграда, но бил потушен, преди да нанесе материални щети.

Доброволци са участвали в гасенето и на друг пожар, възникнал около 14:50 часа през вчерашния ден в землището на село Стрелково. С гасенето на огъня, засегнал 20 000 кв.м сухи треви, се справили огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа. Няма материални загуби.

Други четири пожара в сухи треви са загасени от екипи на противопожарните звена в областта през вчерашния ден. Произшествията са станали в районите на села Професор Иширково, Смилец, Руйно и Звенимир. Спасени са иглолистни гори в близост до огнищата.

Овощна градина и три къщи в село Грънчарово са спасени от опожаряване. Отпадъци на площ от 900 кв.м горели в близост до тях, но пожарните екиписа успели да потушат пожара, преди да причини щети. Небрежност довела до произшествието.