Петима души, сред които и две деца, са ранени при катастрофа, станала в късния следобед на 10 юни в близост до силистренското село Кайнарджа, съобщават от Областната дирекция на МВР.

По първоначална информация 25-годишен шофьор на „Шевролет“, поради несъобразена скорост, изгубил контрол над автомобила на прав участък и се е преобърнал в крайпътна канавка. В колата, освен водача, са пътували съпругата му, двете им деца – момиче на 2 години и момче на 1 година, както и момче и момиче на по 17 години.

Шест станаха жертвите на тежката катастрофа край Видин

Трима от ранените - водачът на автомобила, съпругата му и 17-годишното момче, са настанени в болница в Силистра с опасност за живота. Двегодишното момиче е оставено за наблюдение заради сътресение на мозъка в Силистренската болница, а едногодишното му братче е транспортирано в болница във Варна с травма на белия дроб. Само с охлузни рани е 17-годишното момиче.

По данни на Областната дирекция на МВР през юни на територията на Силистренска област са настъпили 27 пътнотранспортни пътешествия (ПТП), като 10 са тежки. В тях е загинал един човек, а ранените са шестима. Причината за всички катастрофи през юли в Силистренско е шофиране с несъобразена скорост.