/ Симфониета - Шумен
Виктория Василенко е едно от водещите имена на сцената. Сред безбройните ѝ успехи са спечелването на Голямата награда на фестивала „Клавирните четвъртъци“ в Женева от юли 2017 г., а през 2016 г. тя спечели един от най-трудните конкурси „Джордже Енеску“ в Букурещ като стана единствената българка достигнала до финала, на който срази конкурентите си от Чили и Япония.

На 8 февруари, от 18:35 часа тя ще зарадва шуменци с концерт под диригентството на друга млада и талантлива дама – Калина Василева. Програмата до известна степен повтаря последния концерт на великия Лудвиг ван Бетовен, който се е състоял във Виена преди 210 години. Този четвъртък ще прозвучат две негови новаторски произведения.

В Четвъртия концерт за пиано и оркестър солиста дава начало, което се случва за пръв път в историята на жанра, а Симфония № 6 „Пасторална“ е първото програмно произведение и е наречено така, защото композиторът го посвещава на звуците от природата, които чува все по-слабо.

Не пропускайте изявата на Виктория Василенко - очарователна и талантлива пианистка, чиито шеметни успехи прославят България и я нареждат сред най-успешните наши музиканти.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.