Журналист от Дарик с най-точен мерник
Журналист от Дарик с най-точен мерник / netinfo
Кореспондентът на Дарик радио за Търговище Диляна Стойчева спечели първо място при жените в традиционния турнир по стрелба с боен пистолет, който бе организиран от ОДП-Търговище по повод  професионалния празник на служителите на МВР. Резултатът на Диляна бе 46 точки от 50 възможни. На второ място се нареди редакторът на Телевизия Търговище Денислава Атанасова, а на трето репортерът от Ново Радио Търговище – Петя Стоянова с 23точки.

При мъжете надпреварата бе особено оспорвана. След две престрелки на участниците с равни резултати, първи стана бизнесменът от Попово Евгени Иванов, след него се нареди Исмаил Ибрям от Общински съвет-Антоново, трети бе Ангел Стоилов от Община Попово. Всички те получиха флагчета от директора на ОДП-Търговище Комисар Димитър Димитров. За първенците имаше купи, осигурени от “Тракия Глас България”.

Състезанието бе част от Програмата за честване на професионалния празник на служителите на МВР в ОДП-Търговище. В него се включиха 30 представители на средствата за масово осведомяване, на органите на местно самоуправление, съд, прокуратура, представители на бизнеса.

Непосредствено преди турнира по стрелба, в двора на дирекцията служителите бяха поздравени от ръководството на институцията. Прочетени бяха заповедите за награждаване на служители на ОДП-Търговище за постигнати от тях високи професионални резулати и във връзка със 129-та годишнина от създаване на МВР. Нещо ново и различно в отбелязването на празника тази година бе експозицията от образци на оръжия, които са били на въоръжение в органите на МВР през миналия век – съвместна инициатива с Патриотичен клуб “Възраждане”-Търговище.

На стадион “Димитър Бурков” в гр. Търговище се проведе и регионална спартакиада за служителите на дирекцията, включваща състезания по футбол на малки вратички, майсторско управление на патрулен автомобил и теглене на въже.

В 16.00ч. е предвидена среща на ръководството на ОДП-Търговище с пенсионирани служители на дирекцията.