Жорж Ганчев учредява структура и в Шумен, търси млади хора
Жорж Ганчев учредява структура и в Шумен, търси млади хора / Дарик-Шумен

„Национално патриотично обединение" на Жорж Ганчев ще учредява структура в Шумен. „Търсим млади хора, те трябва да знаят, че съществуваме", заяви в града Ганчев, който се завръща в политиката. Той обясни, че след около 2 седмици вероятно ще бъде учредена местната структура. Като хора на движението в града той посочи Сергей Стойков и Валентин Кръстев.

Твърдо отстояване на българската национална памет, развитие на духовните ценности, съхранили народа ни през хилядолетията, битка с нихилизма и чуждопоклонничеството, национална кампания за популяризиране на културното и историческото ни минало, антимонополно законодателство, укрепване на българската армия, пряка демокрация, са част от програмата на Национално патриотично обединение, обясни Ганчев.

Относно предстоящите догодина парламентарни избори той заяви, че в момента не мисли за тях, тъй като са далеч. Въпреки това обаче прогнозира, че Национално патриотично обединение ще има представителство в следващия парламент. „Нашата организация трябва да влезе долу-горе с 20-25 души в парламента. Може да имаме обединена България, само ако такава партия стои в центъра, която не е нито червена, нито синя, нито лява, нито дясна". По думите му една пробългарска партия може винаги да бъде с управляващите и да коригира техните действия. „Те никога не могат да вземат 121 мандата в парламента, нито Борисов, нито Станишев", каза още Жорж Ганчев.

В Шумен Жорж Ганчев съобщи, че националният форум на Национално патриотично обединение ще се проведе на 30 септември в столицата.