Жена се оплака, че е изнасилена, брадовчедка й пък я ограби
Жена се оплака, че е изнасилена, брадовчедка й пък я ограби / Дарик-Шумен, архив

34-годишна жена от село Сушина, която заявила, че била изнасилена, е ограбена от своя братовчедка, информират от ОД на МВР-Шумен. 34-годишната жена обяснила, че на 7 октомври около 23:00 ч. в таванско помещение на ул. „Кирил и Методий" във Велики Преслав е била изнасилена от 34-годишен шуменец. Пред полицаите тя допълнила, че от дамаската й чанта липсват златни накити - синджир и два златни пръстена, както и дебитна карта.

Жената разказала, че около полунощ на 7-и срещу 8-и октомври отишла в дома на своя братовчедка село Миланово. Двете са посетили болницата във Велики Преслав, понеже на 34-годишната жена й прилошало. Направен й бил преглед, като през това време е била придружавана от 30-годишната си братовчедка.

Около обяд, същия ден, служители на реда задържали 34-годишния шуменец, който е оставен в ареста за 24 часа. Той не отрекъл, че с 34-годишната жена са осъществили полов акт, но заявил, че не е отправял заплахи към нея и не е използвал сила, обяснил, че не е отнемал златни накити и други вещи от чантата й.

Полицаите разбрали, че братовчедката на 34-годишната жена е посетила златарско ателие в Шумен, където продала липсващите накити за 300 лв., а в дома й е намерена и дебитната карта. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.