Здравословно хранене за деца
Здравословно хранене за деца / dariknews.bg
Полуфабрикатите и пакетираните продукти крият риск за децата, според родители. 

Венцислава Алтунян е майка на 3 деца. Според нея храните, които могат да се купят от магазина, не е подходяща за малчугани.

Съдържат много вредни съставки като консерванти, ГМО, дори канцерогенни съставки, които водят до алергии и рискови заболявания – кожни, храносмилателни, казва тя.

Здравословно хранене за деца
dariknews.bg


Затова Венцислава предпочита да приготвя всичко вкъщи.

Трябва да е разнообразно храненето. Да има много зеленчуци, плодове, да се консумират пълнозърнести храни, за да се набавят фибри, посочва тя.

Важно е да се дава личен пример и ние самите да се храним здравословно, категорична е Венцислава. Тъй като децата обичат сладко – тя е намерила подходящ заместител и на това изкушение – а именно сурови бонбони. Те включват слънчогледов тахан, лешници, мед, рожково брашно и кокосово масло.

Здравословно хранене за деца
dariknews.bg


Нейният син Едуард, които е на 10 години, е категоричен, че предпочита домашна храна. Той знае и ползата от здравословното хранен.

В нашето тяло има много войници, които стават по-силни, когато се храним здравословно и колкото по-силна е нашата армия в тялото, толкова по-лесно ще побеждаваме вирусите и болестите.

Здравословно хранене за деца
dariknews.bg


Така приготвената храна е по-скъпа, но всеки трябва да направи нужното за децата си, за да са здрави, категорична е Венцислава.

По време на инициативата "Седмица на детето", организирана от Сдружение "Подай ръка - Шумен", майката показа вкусната рецепта на няколко малчугани, за да могат и те сами да си приготвят лакомството.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.