Полуфабрикатите и пакетираните продукти крият риск за децата, според родители.
Венцислава Алтунян е майка на 3 деца. Според нея храните, които могат да се купят от магазина, не е подходяща за малчугани.
Съдържат много вредни съставки като консерванти, ГМО, дори канцерогенни съставки, които водят до алергии и рискови заболявания – кожни, храносмилателни, казва тя.
Затова Венцислава предпочита да приготвя всичко вкъщи.
Трябва да е разнообразно храненето. Да има много зеленчуци, плодове, да се консумират пълнозърнести храни, за да се набавят фибри, посочва тя.
Важно е да се дава личен пример и ние самите да се храним здравословно, категорична е Венцислава. Тъй като децата обичат сладко – тя е намерила подходящ заместител и на това изкушение – а именно сурови бонбони. Те включват слънчогледов тахан, лешници, мед, рожково брашно и кокосово масло.
Нейният син Едуард, които е на 10 години, е категоричен, че предпочита домашна храна. Той знае и ползата от здравословното хранен.
В нашето тяло има много войници, които стават по-силни, когато се храним здравословно и колкото по-силна е нашата армия в тялото, толкова по-лесно ще побеждаваме вирусите и болестите.
Така приготвената храна е по-скъпа, но всеки трябва да направи нужното за децата си, за да са здрави, категорична е Венцислава.
По време на инициативата "Седмица на детето", организирана от Сдружение "Подай ръка - Шумен", майката показа вкусната рецепта на няколко малчугани, за да могат и те сами да си приготвят лакомството.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.
Венцислава Алтунян е майка на 3 деца. Според нея храните, които могат да се купят от магазина, не е подходяща за малчугани.
Съдържат много вредни съставки като консерванти, ГМО, дори канцерогенни съставки, които водят до алергии и рискови заболявания – кожни, храносмилателни, казва тя.
dariknews.bg
Затова Венцислава предпочита да приготвя всичко вкъщи.
Трябва да е разнообразно храненето. Да има много зеленчуци, плодове, да се консумират пълнозърнести храни, за да се набавят фибри, посочва тя.
Важно е да се дава личен пример и ние самите да се храним здравословно, категорична е Венцислава. Тъй като децата обичат сладко – тя е намерила подходящ заместител и на това изкушение – а именно сурови бонбони. Те включват слънчогледов тахан, лешници, мед, рожково брашно и кокосово масло.
dariknews.bg
Нейният син Едуард, които е на 10 години, е категоричен, че предпочита домашна храна. Той знае и ползата от здравословното хранен.
В нашето тяло има много войници, които стават по-силни, когато се храним здравословно и колкото по-силна е нашата армия в тялото, толкова по-лесно ще побеждаваме вирусите и болестите.
dariknews.bg
Така приготвената храна е по-скъпа, но всеки трябва да направи нужното за децата си, за да са здрави, категорична е Венцислава.
По време на инициативата "Седмица на детето", организирана от Сдружение "Подай ръка - Шумен", майката показа вкусната рецепта на няколко малчугани, за да могат и те сами да си приготвят лакомството.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.