/ Община Шумен
Завърши строителството на новия социален блок в квартал „Тракия“ в Шумен, съобщиха от Общината.

Многофамилната жилищна сграда е изградена с европейски средства по ОП „Региони в растеж“ за близо 3 милиона лева. Кметът Любомир Христов заедно с представители на медиите направиха днес оглед на пететажната сграда, която се намира на ул. „Одрин“ №13. В

нея има 51 апартамента с големина от 51 до 56 квадрата, разположени в две огледално еднакви пететажни секции. „Всеки от апартаментите е с тераса. Те ще бъдат обзаведени с най-необходимото за живеене на едно семейство, мебели, техника и се надявам в голяма степен да удовлетворим нуждите от настаняване на хора, които кандидатстват за общински жилища.

Предвидили сме част от тях да бъдат предоставяни на млади специалисти, които работят в местни фирми. И към момента 10 общински жилища са осигурени за медицински специалисти от други общини, наети на работа в лечебни заведения в Шумен“, каза Христов.

Община Шумен

В момента тече обществена поръчка за закупуване на обзавеждане и оборудване. „Във всеки апартамент ще има по две легла с ракла, двукрилен гардероб с надстройка, портманто, готварска печка, кухненски шкафчета, пералня, по два климатика, диван, маса, столове и други“, обясни директорът на дирекцията по устройство на територията в общинската администрация Валентина Йорданова.

В единия от входовете има  рампа за трудноподвижни хора, защото там ще има и жилище за хора с увреждания. Изградени са детска площадка и паркинг. „И въпреки съпротивата преди година, виждате, че районът се благоустрои.

Може би си спомняте в какъв змиярник се беше превърнало това място. Надявам се, че и хората, които живеят в съседство, ще са доволни, защото около тях ще е по-приветливо, по-чисто“, каза кметът.

Представителите на медиите имаха възможност да разгледат сградата и жилищата вътре. Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „ЖСП Стил“.