Затворени са общинските пътища в Търговище, не тръгвайте на път
Затворени са общинските пътища в Търговище, не тръгвайте на път / Dariknews.bg, архив
Затворени са общинските пътища в Търговище, не тръгвайте на път
91979
Затворени са общинските пътища в Търговище, не тръгвайте на път
  • Затворени са общинските пътища в Търговище, не тръгвайте на път

Изключително тежка е ситуацията на територията на Търговище, където реално е блокирана общинската пътна мрежа, съобщават от общинската администрация. Причината е, че тежките снегопочистващи машини чистят основно пътя София-Варна, където движението на колоните се води от снегорини.
По тази причина не може да се влезе във втори и трети клас от републикански пътища. Това пък блокира опитите на общинската фирма БКС да чисти към селата. През нощта на два пъти служителите на общинското предприятия отваряха връзките към селата. Към 7 часа тази сутрин те отново са затворени, заради снегонавявания.
От Щаба по бедствия и аварии на Община Търговище предупреждават гражданите да не поемат на път, тъй като ситуацията извън града е изключително опасна и динамична със силни снегонавявания. Няма връзка включително и със Стража, която е в непосредствена близост до Търговище.
На територията на града от полунощ насам се чистят основните улици, въпреки че машините на БКС непрекъснато са насочвани за преодоляване на рискови ситуации извън областния център. Те отвориха път и на автомобилите на енергоразпределителното дружество, за да стигнат до населените места без ток. През нощта е възстановено захранването на Търговище, където имаше отделни райони без електричество. В момента ток няма в повече от 40 от селата на общината.
От областното пътно управление в Търговище информираха, че заради интензивния снеговалеж видимостта е намалена в районите на Попово и Омуртаг. Снежната покривка в областта е от 30 до 45 сантиметра. В снегопочистването на областта са ангажирани над 70 машини.
Котленският проход е отворен за движение само за леки автомобили.
Ръководството на Община Търговище отново апелира гражданите да проявят отговорност и да не предприемат пътувания до нормализиране на ситуацията.