Над 40 сигнала в рамките на по-малко от 15 минути са приети в дежурните части на пожарната и полицията в Шумен след силна буря в региона, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ася Йорданова.  

По думите ѝ са приети сигнали за паднали дървета на различни места в Шумен, на главния път Шумен-Бургас, в района на село Дибич, където движението е ограничено и затруднено. Получени са сигнали за паднали дървета и между шуменските квартали „Макак“ и Мътница“, както и между селата Средня и Новосел.

Мобилизирани са всички екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Шумен, сигнали има и за скъсани кабели, уточнява Йорданова и призовава водачите да шофират внимателно.

Приет е сигнал за паднало дърво и в района на Градската градина на Шумен. 66-годишна жена е пострадала. След преглед в местната болница е установено, че тя има фрактура на първи лумбален прешлен, разместен десен глезен и фрактура на фибула на десен крак. 

Откарана е за преглед в шуменската болница. Към момента няма информация за състоянието ѝ, допълни Йорданова. 

Полицейски служители, които са пътували за да поемат охраната на секции са оказали съдействие за разчистване на множество паднали дървета на пътното платно преди село Илия Блъсково. В почистването са се включили и хора, които са пътували с леките си автомобили. Един от тях е помогнал с моторна резачка, преместени и нарязани са по-големите клони и дървета. Пътят е почистен и обезопасен, съобщава още Йорданова и благодари на хората, които са помогнали в разчистването.
Станимир Савов/БТА