Започва обявяването на избирателните списъци
Започва обявяването на избирателните списъци / netinfo

Обявяването на избирателните списъци на територията на община Шумен започва от днес и ще приключи на 27 април.

 

Избирателните списъци са съставени по постоянен адрес на избирателите и по избирателни секции. Броят на секциите в общината е 125. В списъците, които се обявяват, за всяка секция избирателите са подредени по азбучен ред на имената, като не са вписани лични данни. В списъците са включени избиратели с постоянен адрес на територията на община Шумен най-малко от три месеца.

 

Гражданите следва да проверят в списъците дали са записани правилно трите им имена и дали е верен постоянният им адрес. Проверката може да стане и на интернет страницата на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството:  www.grao.bg/elections/

 

Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци се подават до 30 май  на гише №4 в Центъра за информация и услуги /ЦИУ/ на община Шумен. Гражданите могат да получат допълнителна информация за изборите и да правят справки по избирателните списъци на гише №4 и на телефон 054/857 641.

 

Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да подаде искане за вписване в избирателния списък по настоящ адрес на гише №4 в ЦИУ до 23 май, когато настоящият адрес е в Шумен.