Започна обновяването на центъра на Търговище
Започна обновяването на центъра на Търговище / Борислав Курдов
Започна обновяването на центъра на Търговище
70988
Започна обновяването на центъра на Търговище
  • Започна обновяването на центъра на Търговище

От днес централният площад в Търговище е ограден с времена ограда и преминаването е невъзможно. Осигурени са пешеходни пътеки за преминаването на пешеходците, както и достъп до всички институции, банки и магазини. Повод за това е стартът на ремонтите дейности по проекта за цялостно обновяване на централната градска част в Търговище. Стойността на проекта е за над 4,5 милиона лева. Изпълнител на обекта е „Обединение Търговище", което две фирми създадоха специално за целта.
По повод старта кметът на града и представители на фирмата изпълнител дадоха пресконференция. Строителните е ремонтите дейности са на площ от 27 декара , с дължина над 1 километър, поясни на пресконференцията главният архитект на Търговище Дияна Стефанова.
Проектът предвижда цялостна реконструкция на трите площада - „Свобода, „Стоян Мавродиев", както и този пред Драматичния театър. Озеленяването на градския парк ще бъде запазено, като ще бъдат засадени и нови дървесни видове. Ще бъде направен ремонт на бул. „Митрополит Андрей", където ще бъде изградена и велоалея. Сред атрактивните елементи, които ще допълват новия облик на ларгото в Търговище, са розета от Кралевското съкровище от цветен гранит, каскаден фонтан, амфитеатър, символична "Порта на града", както и пластика на Петел, който е запазен знак на Пролетния панаир и Изложението, които традиционно се провеждат тук пред втората седмица на май..
По време на пресконференцията стана ясно, че срокът за изпълнение на всички дейности е края на тази година. Тошко Райчев от фирмата изпълнител заяви, че крайният срок е труден, но реален.

Започна обновяването на центъра на Търговище
netinfo