Започна 8-то рали за офроуд автомобили
Започна 8-то рали за офроуд автомобили / netinfo
Осмото поредно състезание по офроуд , "4х4 Шумен 2008", стартира днес и ще продължи и през почивните дни в Шумен. То е с международно участие и е кръг и от Балканският шампионат.  Участие в надпреварата ще вземат около 50 екипажа, от които 17 от Гърция, Турция и Албания.

Състезанието започна днес в 8.00 часа с Етап 1. Той включва скоростна навигация по черни пътища в продължение на 260,6 км, от които само 800 метра асфалт. „Това е най-дългият етап за навигация правен в България и ще има доста аварирали автомобили”, каза Константин Кирилов, един от организаторите на събитието.

На 6-ти в 10.00 часа започва Етап 2 – Траял. Той се състои от затворени трасета, които са с голяма трудност. Етап 3 ще започне на 7-ми декември от 10.00 часа на танковия полигон в кв. „Дивдядово”. Той ще се проведе на затворено трасе със скоростно преминаване на препятствия. "Генералното класиране ще се направи на базата на трите етапа, но класирането ще е по брой участници през третия ден, така че ще има интрига до последния момент", допълни Кирилов.