/ ThinkStock/Getty Images
Пет пожара в контейнери за смет в централната част на Шумен в рамките на 40 минути са погасили огнеборците от РСПБЗН в града.

Фас подпали покъщнина

Първият сигнал е подаден на 8 април. Съобщено било за пожар в контейнер за отпадъци на пътното платно на ул “Цар Иван Александър“ в града. Пламъците били погасени с помощта на 600 л. вода.

Екипът веднага бил насочен към бул. “Славянски“ към друг пожар в контейнер за смет, отново на пътното платно. Пламъците били загасени. Малко след 22:30 часа в дежурната част на противопожарната служба бил приет сигнал за пожар в контейнер за смет в жк. "Херсон".

След пристигане на място огнеборците заварили да горят пет последователно разположени контейнери, по всяка вероятност умишлено запалени. В близост до тях имало паркирани автомобили.

Разпоредени са мерки срещу пожарите в Шумен

Огнеборците загасили пламъците, благодарение на бързата им реакция шест автомобила били спасени от опожаряване. Екипът бил пренасочен на друг пожар в контейнер за смет на пътното платно на ул. “Преслав“, който бил в начален стадий на горене - по всяка вероятност умишлено запален.

Погасен е и са спасени два леки автомобила, паркирани в непосредствена близост. Последвал сигнал за запален контейнер за смет на бул. “Плиска“, също на пътното платно. Огнеборците се отзовали и загасили пламъците.

Всички пожари са без материални загуби благодарение на бързата им реакция. Умишлените действия трудно могат да бъдат предотвратени, но всеки може да помогне при откриването извършителя и неговото санкциониране.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.