Зам.-кметът Живка Тонева прие делегация от Одрин
Зам.-кметът Живка Тонева прие делегация от Одрин / netinfo

Зам.-кметът на община Шумен Живка Тонева прие днес следобед в кабинета си делегация от Одрин, водена от председателя на Областния съвет на ОдринМюждат Кахве. Това съобщиха за Дарик от общинска администрация. В състава й са включени още заместник-председателят на Областния съвет на Одрин Мюсит Идин, както и членове от Комисията по международни връзки – Идрис Динч, Немджи Колчу, Шериф Йозбен, Метин Арал и Ахмет Караджа.

По време на срещата Живка Тонева запозна гостите с културно-историческото наследство на Шумен и перспективите за развитието на културата, образованието и туризма в общината.

Мюждат Кахве отбеляза, че тази първа среща е само началото на развитието на отношенията между Шумен и Одрин, тъй като двата града имат много общи неща, свързани с етническата толерантност, запазване на културно-историческите паметници на различните етноси. Г-н Кахве изрази удовлетворение от извършващите се ремонтни работи в Томбул джамия и готовността на Одринската община да помогне за довършителните работи. Надявам се властите в двете държави да съдействат за по-бързото му приключване, каза г-н Кахве.

Преди обед делегацията от Одрин има среща с областния управител Тодор Тодоров.