Заловиха изнасилвача от Риш
Заловиха изнасилвача от Риш / снимка: ОД на МВР-Шумен

Полицията залови Гюнай Хасанов, който преди дни изнасили възрастна жена от с. Риш. В издирването му, продължило 9 дни са участвали над 50 полицаи.Издирването е било затруднено и от близките на Гюнай, които въпреки обещанията, че ще съдействат правели точно обратното помагали на беглеца.

„Поставяха на най-различни места храна, топли дрехи и той успяваше да се укрие от нашите служители", обясни ст. комисар Любомир Христов - директор на ОД на МВР-Шумен.

Гюнай е бил въоръжен с брадва, движел се е основно през нощта, а през деня се е криел в планината. Опитвал е и всячески да прикрие следите си, движел се е през реките, от където си осигурявал и вода. „С него имаше две-три кучета, които вървяха постоянно с него и като усетят наше присъствие, каквото и да е започват да лаят и той се изнася", поясни ст. комисар Христов.

Беглецът, който извърши престъплението по време на отпуска от затвора, е задържан от двама служители на реда, които били на пост в планината днес около 14:00 ч. Полицаите действали безупречно и Гюнай не е имал шанс да окаже съпротива.

Днес беглецът бе доведен в шуменската полиция, където първоначално за срок от 24 часа е оставен в ареста. Мъжът е известен на полицията с множество кражби, причинител е на телесни повреди, допълват от ОД на МВР-Шумен. Два пъти, през 2002 и 2006 г. е осъждан условно, през 2007 г. му е наложена пробация за кражба на домашни животни. През миналата година за извършено изнасилване е осъден ефективно на 4 години лишаване от свобода.