Задържаха трима младежи, автори на взломни кражби от хранителни магазини
Задържаха трима младежи, автори на взломни кражби от хранителни магазини / Дарик-Шумен, архив

Трима младежи, автори на взломни кражби от магазини са задържани, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Престъпната дейност на групата започнала през октомври миналата година.

Две момчета на 19 години и техен 16-годишен приятел са автори на взломна кражба от лек автомобил, един опит и три кражби с взлом от хранителни магазини в града. Разследващите установили, че тримата са съпричастни общо към шест престъпления в различно съучастие.

Бандата отмъкнала портмоне с лични документи,150 лева в него и кредитна карта от лек автомобил "Волво" в нощта на 23-ти срещу 24-ти октомври миналата година. Няколко часа по-късно от кредитната карта от различни банкомати са изтеглени 1 900 лв.Фалшива банкнота от 20 лева е прокарана в обръщение в хранителен магазин на ул."Марица" в Шумен на 11 декември, като с нея са закупени две кутии цигари. На следващия ден разбили стъкло на входна врата на хранителен магазин на същата улица , където е направен опит за кражба. На 20-ти януари малко преди полунощ на същия магазин е счупено витринното стъкло, след което от чекмедже на касата са откраднати 500 лв. Няколко часа по-късно е извършена друга кражба от хранителен магазин, отново чрез взлом. Откраднати са 120 кутии цигари от различни марки на стойност около 600 лева, както и сумата от 200 лева. Последната кражба е на 21- ви януари. Малко след полунощ е счупено витринно стъкло на магазин на ул."Васил Априлов" в Шумен. След проникване от обекта са откраднати 285 лева от чекмедже на касов апарат, ваучери, цигари и алкохол.

Извършителите са разпитани, задържани са срок от 24 часа в полицейското управление. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.