Задържаха шуменец, докато полива канабис засят в гориста местност
Задържаха шуменец, докато полива канабис засят в гориста местност / снимка: ОД на МВР-Шумен

28-годишен шуменец, с инициали В.Д. е хванат докато полива засети от него растения канабис. Наркотикът той отглеждал в трудно достъпна гориста местност, намираща се близо до село Лозево, съобщи на пресконференция по-рано днес директорът на шуменската полиция Любомир Христов. По думите му, до разкриването на случая се стигнало, след като полицай забелязал, че мъжът често паркира автомобила си "Рено 19" на пътя след селото и влиза в гората.  

Акцията по задържането на мъжа е проведена вчера сутринта около 08:00 ч. Канабисът бил засят в добре прикрита, от сухи клони полянка. Засети били около 50 растения, намиращи се в саксии, някои с височина 1,7 м. На мястото са открити торби с тор, туби за поливане и ножици за подрязване.

Задържаха шуменец докато полива канабис засят в гориста местност
netinfo

За него има и информация, че се занимава и с разпространение на наркотици. При извършения обиск в дома му са открити 500 семена и около 30 грама сух канабис.

Мъжът, който не е познат на полицията е задържан за 24 часа, предстои арестът му да бъде удължен с прокурорско постановление.