Задържаха мъж, заплашвал полицай
Задържаха мъж, заплашвал полицай / Reuters, архив

28-годишен мъж, заплашвал полицай, е бил задържан, съобщават от ОД на МВР-Шумен. На 5-ти май, малко след 22.30 ч. във върбишкото село Ловец, полицай, който не бил на работа забелязал, че в залива на язовир" Тича" влиза лодка с двама мъже. Изчакал да установи в каква посока се насочва, за да подаде сигнал до служители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

В това време мъжете в лодката го забелязали и се отправили към брега на село Маломир. С много висока скорост на брега пристигнал автомобил, от който излязъл мъж и започнал да се държи арогантно. Полицаят се представил, показал служебна карта, а мъжът му казал „Много добре те познавам кой си, какво ни пречиш на работата? Искаш да ти запаля вилата ли?". След това се качил отново в автомобила, направил обратен завой и се насочил към полицая с висока скорост. Служителят на полицията успял да отскочи встрани.

Вчера в 9:00 часа сутринта за 24 часа е задържан 28-годишният мъж. По случая е образувано бързо производство. За случая е уведомена прокуратурата.