Задържаха младежи, обрали англичанка в с.Благово
Задържаха младежи, обрали англичанка в с.Благово / снимка: ОД на МВР-Шумен

Двама 18-годишни младежи са задържани като заподозрени в извършването на кражба на 50 гр. златни бижута от частен дом в село Благово, информират от полицията в Шумен. Тя е била извършена между 27 октомври и 6 ноември. Откраднатите накити са собственост на 64-годишна гражданка на Великобритания.

 

Едното от момчетата живее в село Благово, а другото е с постоянен адрес в село Илия Блъсково, но учи във възпитателното училище-интернат в село Керека, област Габрово.

 

По информация на полицията за известно време момчето от Илия Блъсково е било в селото, където е станала кражбата, тъй като е било във ваканция, а малко след това е заминало за чужбина.  

 

На 23 ноември 61-годишната баба на младежа е предала в РУ на МВР - Шумен 12 обеци, една гривна и пръстен, с общо тегло около 20 грама, както и видеокамера “Сони”, за която все още се изяснява дали е открадната или не. Вещите са били оставени за съхранение от внука й. От полицията допълват, че заподозрените оставили част от накитите в заложни къщи в Шумен или ги продавали на случайни граждани.

 

Установено е още, че 18-годишният младеж от Илия Блъсково и негови познати са откраднали около 700 лв. и бижута от същата къща в Благово. Крадците обаче не взели всички пари и ценности, за да не събудят подозрения у собствениците, а в Районното управление на полицията не е постъпвала жалба от потърпевшите. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.