Забраниха продажбата на алкохол заради втория тур на изборите
Забраниха продажбата на алкохол заради втория тур на изборите / Дарик - Шумен

Забранява се продажбата на алкохол, във връзка с провеждането на втори тур на изборите за президент със заповед на временния кмет на Шумен Митко Киров.

Продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на община Шумен не е позволена от 20:00 ч. на 29-ти до 08:00 ч. на 31-и октомври. Забранява се и провеждането на масови мероприятия в изборния ден.

За констатирани нарушения на заповедта органите на реда, служителите в дирекция "Инспекторат" към местната администрация, кметовете и кметските наместници на населените места на територията на община Шумен да съставят актове за установяване на административни нарушения по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

На нарушителите ще бъдат налагани административни наказания съгласно  Закона за административните нарушения и наказания.

Контрол по изпълнение на заповедта, издадена по искане на областна управа, се възлага на секретар нa местната администрация Жечко Жечев.