Забраниха паленето на стърнища и ивици, граничещи с гори
Забраниха паленето на стърнища и ивици, граничещи с гори / netinfo
Във връзка с високите температури и продължителното засушаване - община Шумен напомня на гражданите да спазват правилата за пожарна и аварийна безопасност и забраната за паленето на стърнища, сухи треви, крайпътни ивици и площи, граничещи с горския фонд.

За любителите на природата, посещаващи природен парк “Шуменско плато” и посетителите в горския фонд, от общината напомнят, че паленето на огън в горите и земите от горския фонд се извършва само на определени за целта места. Те са обезопасени и са обозначени с указателни табели. Забранява се опожаряването на гори, храсталаци и треви в горите, както и в земите на горския фонд и на 500 метра от неговите граници.

В случай на пожар е необходимо да се оповести РС ”ПБЗН” на тел.160, дежурният по Общински съвет за сигурност на тел. (054) 857 651, най-близкото кметство и Държавно лесничейство - Шумен.

Във връзка със спазването на правилата за пожарна и аварийна безопасност кметът на общината Красимир Костов е изпратил писма до всички кметове на населени места.