Забраниха на разградските учители да протестират пред общината
Забраниха на разградските учители да протестират пред общината / netinfo
Няма да се проведе насроченият за утре следобяд 90-минутен учителски протест пред община Разград. Това съобщиха от Единния стачен комитет. От местната управа обяснили на педагозите, че няма свободно пространство пред сградата. До нея се пристрояват помещения за административни офиси, около строежа има метални прегради. В писмо и.д. кметът Любомир Цонев предложил на стачкуващите учители алтернативно място за протеста – на площад “Възраждане”, който е на повече от 500 м. от сградата, в която се помещават общинската и областната управа. Искахме да връчим петииции на ръководствата на двете администрация, в които да настояваме да ни обяснят колко са и за какво се използват парите от икономиите в общинските и държавни училища, нямаме работа на площада, затова отменяме протеста – обясни Рада Нейчева от Единния стачен комитет.

Педагози от 10 от 74-те училища в Лудогорието стачкуваха днес стъпаловидно. Очаква се утре да се включи и ОУ”Никола Икономов” в Разград, където 100% от учителите ще стачкуват и затова вероятно школото ще бъде затворено – обясни Нейчева.

Трети ден продължава и гладната стачка на 60-годишният Валентин Стоянов. Той е възпитател в Средношколското общежитие, протестът му се провежда на работното място.