За ремонти на пътища ще бъдат вложени над 22 млн. лв. ?
За ремонти на пътища ще бъдат вложени над 22 млн. лв. ? / netinfo
Предвиждаме до 10 юли да бъде пуснат в експлоатация пътния възел на магистрала Хемус, заяви пред Дарик директорът на Областно пътно управление инж. Димитър Ковачев. Той допълни, че е възможно рехабилитацията на Ришки и Върбишки проход да стратира в края на тази или началото на следващата година. Това ще се случи, ако след извършеното проектиране, бъдат избрани фирми изпълнители на поръчките. Въпросните проходи не са ремонтирани от около 20-25 г.

За текущ ремонт на пътищата на Областно пътно управление са отпуснати 1 385 000 лв. Ежемесечно за поддръжка на участъка от автомагистрала Хемус се отпускат 50 000 лв. Общо за региона, за периода 2007-2013 г. предстои да бъдат рехабилитирани пътища с дължина 230 287 км. Стойността на ремонтните работи възлиза на 168 700 900 лв.

Областният управител на Шумен Красимир Костов заяви, че се предвижда тази година в поддръжката на пътищата да бъдат вложени повече пари отколкото миналата година, тоест над 22 млн. лв. По думите му, основен проблем за първокланата пътна мрежа в Шуменско са преминаващите претоварени камиони, чиято маса надвишава 11,5 т. и които спомагат разрушаването на ремонтираните пътища.