Възможна е реорганизация на движението, заради абитуриенските балове
Възможна е реорганизация на движението, заради абитуриенските балове / netinfo

Контролни и превантивни мерки за гарантиране сигурността на абитуриентите и предотвратяване на пътни инциденти ще бъдат предприети от органите на реда във връзка с предстоящите абитуриентски балове. Това съобщиха от полицията в Шумен. Засилен ще бъде контролът в районите на училищата и заведенията, в които ще се провеждат абитуриентските тържества, както и по маршрутите до тях.

От полицията съобщават още, че ще се извършва контрол за документиране на извършваните нарушения, като неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорци и шибидаци на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство, неправилни рискови маневри и други, създаващи предпоставки за пътни злополуки. На водачите, извършили нарушения, ще бъдат налагани санкции по Закона за движението по пътищата. Проверявани ще бъдат и питейните заведения, в които ще се провеждат абитуриентски празненства.

От ОДП допълват, че при необходимост в Шумен ще бъде въвеждана временна организация и регулиране на движенето в района бул. “Славянски” в участъка между ул. “Карел Шкорпил” и “Адам Мицкевич” и на бул. “България”. От полицията напомнят, че всички участници в движението трябва стриктно да спазват указанията на служителите, ангажирани с охраната на обществения ред и безопасността на движението.