Възможен е протест в подкрепа на градинката до РУМ-а
Възможен е протест в подкрепа на градинката до РУМ-а / netinfo
Готови сме на граждански протест, ако градинката срещу РУМ-а бъде застроена, това заяви, на пресконференция днес, адвокат Светла Даулова, която е част от Инициативния комитет в подкрепа на зелената площ. Тя каза още, че, ако общинския съвет приеме да бъде променено предназначението на терена, от комитета са готови да оспорят решението в Административния съд. Ако на утрешното си заседание местния парламент реши, че този въпрос не е от неговите компетенции, а от тези на кмета, нашият апел да не бъде застроявана градинката ще бъде отправен към него. В случай, че той издаде заповед за промяна на предназначението, ние ще обжалваме и нея.

2203-ма души са се включили в подписката срещу застрояването на градинката, това съобщи Цветелина Чакърова. Документа е адресиран до председателят на общинския съвет и до кмета и вече е внесен в деловодството на общината.

Пред журналисти, по-рано днес, председателят на местния парламент Даниела Русева заяви, че утре, преди сесията, ще заседава Правната комисия. Членовете й трябва да решат дали общинския съвет е компетентен да се произнесе по казуса с градинката. Ако се окаже, че това не е така, е възможно въпросът да бъде отложен.

На зелената площ срещу РУМ-а Държавното предприятие „Строителство и възстановяване” има инвестиционни намерения да построи многоетажна сграда. По думите на Русева, от предприятието са представили акт за собственост на земята, който може да бъде оспорен само по съдебен ред.