Вълчев пита: Откъде да дойдат 600 лв. за второ дете
Вълчев пита: Откъде да дойдат 600 лв. за второ дете / netinfo

Ако питат мен, за второ дете трябва да се дават 1600 лева, а не 600 лева, въпросът е откъде ще дойдат средствата – така вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев коментира в Разград идеята на БСП за раждане на второ дете на родителите да се отпускат по 600 лева.

От средата на 20-ти век социалната политика вече не е лява или дясна, въпросът е да е ресурсно обоснована. Ще се запознаем и ще обсъдим идеите на БСП, каза още вицепремиерът.

Даниел Вълчев бе в Разградско за откриване на Областна учителска спартакиада. С № 7 влезе като капитан на отбора на СОУ ”Христо Ботев” във второто полувреме на първата баскетболна среща от турнира. В противниковия тим – на Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи” се включи председателят на парламентарната комисия за младежта и спорта Светослав Спасов.

Въпреки че министърът вкара 4 точки и направи една асистенция, отборът му загуби с резултат 23:32. За победителите Вълчев остави подаръци – цифров фотоапарат и 6 маркови баскетболни топки.

Спартакиадата за учители в Разградско се провежда за 31-ва година, педагозите се състезават в пет вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса и шахмат. В тазгодишното издание на турнира участват 58 отбора с 450 състезатели.