Волов взе три точки от регионалното дерби със Светкавица
Волов взе три точки от регионалното дерби със Светкавица / Дарик Шумен

Отборът на Волов-Шумен постигна важен успех с 3:2 над регионалния съперник Светкавица-Търговище в последния си домакински мач от есенния дял на Източна Б група. Около 200 зрители на градския стадион „Панайот Волов" станаха свидетели на много интересен мач, изпълнен с много положения и оспорвана игра.

През първото полувреме домакините определено бяха по-добрия отбор и закономерно поведоха с 2 гола до почивката. Първото попадение за шуменци дойде в 6-та минута, след пряк свободен удар в дясно от вратата на Светкавица, в малкото наказателно поле се заформи разбъркване и най-съобразителен бе Християн Християнов от Шумен. От близо с глава той не остави никакъв шанс на противниковия вратар и откри резултата. Гостите бързо отговориха на гола с няколко опасни атаки, при една от които за малко не отбелязаха изравнителен гол. Непростим пропуск, пред вратата на Светкавица, направи Андрей Атанасов в 27-та минута. Сам срещу вратаря той шутира право в стража на Търговище и пропусна да удвои преднината на Волов. До втори гол все пак се стигна, негов автор бе Дарин Тодоров. След самостоятелен рейд от около 25 метра той отправи  плътен удар и вкара за 2:0.

Волов взе три точки от регионалното дерби със Светкавица
netinfo

Втората част на мача започна с по-добра игра от страна на Светкавица. Още в 47-та минута, след грешка на шумеския вратар Генко Славов, който след центриране не улови добре топката, Стоянов от гостите намали преднината на Волов. Само 5 минути по-късно резултата изравни Христо Атанасов. При поредната атака на Светкавица той шутира от близо и вкара втория гол. След изравнения резултат шуменци се активизираха и почнаха да търсят победния гол. След поредния си фрапантен пропуск Атанасов бе сменен от Антон Гущеров в средата на полувремето. Победния гол за шуменци вкара Християнов в 82-та минута, втори негов в мача. С точен удар в дясно от вратаря на Светкавица Християнов донесе важните три точки за Волов.

С тази победа Волов събра 14 точки и се изравни със днешния си съперник, който също има 14 точки. В последния мач от полусезона шуменци ще гостуват на Свиленград.