Включват Шуменската крепост в пътеводителя „50 места, които да посетите в България през 2016 г.”
Включват Шуменската крепост в пътеводителя „50 места, които да посетите в България през 2016 г.” / netinfo

Регионален исторически музей-Шумен започва кампания за популяризиране на музеите и дейностите си за следващата 2016 г. Първият обект, към който ще бъде привлечено вниманието е Шуменската крепост, включена в европейския проект „Оттука започва България".

Извършените там реставрации, консервации и допълнителни дейности целят създаване на траен интерес от страна на туристи и туристически фирми и повишаване качеството на обслужването. За да стигне информацията за този атрактивен музей на открито до заинтересованите, Шуменска крепост става част от кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. В рамките на тази идея Шуменска крепост се включва в пътеводител „50 места, които да посетите в България през 2016 г.", издание разпространявано в хиляди екземпляри на Международния панаир на книгата в София, в магазини, книжарници, бензиностанции и др.

Информацията за Шуменската крепост и РИМ - Шумен с всички обекти в неговата система ще присъства 12 месеца онлайн в специален сайт с над 87 хиляди посетители всеки месец и в още над 10 сайта, както и в радио и телевизионно отразяване.

Участието на обекта в тази кампания стана възможно благодарение на съдействието на Областна управа-Шумен и финансовата подкрепа на шуменска пътностроителна компания. Бонус към офертата е публикуването на информация за събитие в Календар на събитията, поместен в печатното издание на Пътеводителя за 2016 г. Събитието, което РИМ -Шумен промотира, това е Европейската нощ на музеите, включваща всички музеи и галерии на територията на Шуменска област.