Викторина за безопасността на движението се проведе в Омуртаг
Викторина за безопасността на движението се проведе в Омуртаг / РИО Търговище

Във Второ начално училище „Васил Левски" в. Омуртаг се проведе викторина по Безопасност на движението по пътищата. Дейността бе част от инициатива Ден на безопасността на движение.

В състезанието взеха участие смесени отбори от ученици от ІІІ и ІV клас, под ръководството на преподавателите Диана Евстатиева и Николай Георгиев. Целта на викторината бе учениците да затвърдят знанията си за правилата за движение по пътищата.

Учениците, разпределени в отбори „Знам" и „Мога", отговаряха на тестови въпроси, свързани с поведението им като пешеходци и пътници в автомобили и обществен транспорт; сглобяваха пъзели, изобразяващи пътни знаци; откриваха грешките при използване на велосипеди. Компетентно жури от учители оценяваха резултатите. Викторината завърши с връчване на грамоти и награди.

Според присъствалите, викторината е допринесла за затвърдяване знанията, уменията и навиците на учениците за спазване правилата на движение по пътищата, а практическата й насоченост е подпомогнала ежедневното им спазване.