Община Шумен
Община Шумен

Във връзка с концерта на 13 март, посветен на 120 години от рождението на Панчо Владигеров, който ще се проведе в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“, общинската администрация информира гражданите, че входът за зрители е безплатен. 

Всеки, който желае да посети концерта, от днес, 7 март, може да получи пропуск с номер на ред и място от касата на театъра.

18.30 часа е началният час на концерта с участието на солистите Христо Попов /пиано/, Константин Владигеров /пиано, кларинет/, Александър Владигеров / тромпет/, Стоян Янкулов – Стунджи /ударни инструменти/. Диригент е Калина Василева.

Във фоайето на театъра пък Държавен архив-Шумен ще подреди изложба от документи и снимки "120 години от рождението на Панчо Владигеров", която ще бъде открита в 18.00 часа.

На рождената дата на Панчо Владигеров - 13 март в 11.00 часа музейният комплекс "Панчо Владигеров" ще отвори вратите си с вход свободен за шуменци и гости на града. Там ще бъде представен и концерт-матине с участието на деца от Шумен.

В този ден от 14.00 ч. ще започне и Националната кръгла маса "Творческо наследство на Панчо Владигеров" с участие на студенти от страната,  организирана от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Катедра „Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство“.