Вежди Хасан подаде молба за напускане, освободиха го
Вежди Хасан подаде молба за напускане, освободиха го / netinfo

Областният  управител на Шумен Димитър Александров  освободи от длъжност днес Вежди Хасан - старши експерт в отдел "Регионално развитие, устройство на територията и административен контрол" в Областна администрация. Служебните  правоотношения са прекратени след, като Хасан е подал молба за напускане. Поради това беше отменена заповедта на Областния управител за свикване на дисциплинарен съвет, който трябваше да заседава днес.

Припомням, че от вчера Вежди Хасан беше отстранен временно от работа, заради съмнения в корупция. В качеството си на шеф на сдружението с нестопанска цел „Център за младежки дейности" той е събирал неправомерно малки суми пари от хора, които са работили по проект, спечелен от сдружението. Работниците са били назначени като домашни помощници на възрастни хора в Шуменско и са получавали минимални работни заплати.Вчера председателят на сдружението заяви, че въпросните суми са били дарявани доброволно, тъй като сдружението му се издържа благодарение на такива.

Според областният  управител Димитър Александров  оттук нататък единствено компетентните органи могат да се произнесат по случая.