Верижна катастрофа е станала в Ришкия проход, камиони се блъснаха на АМ Хемус
Верижна катастрофа е станала в Ришкия проход, камиони се блъснаха на АМ Хемус / netinfo

Верижна катастрофа на пътя Шумен-Карнобат, в близост до село Радко Димитриево е станала рано тази сутрин, научи Дарик. Лек автомобил се е блъснал в камион, след което е бил ударен пътнически автобус, който леко се е наклонил в страни, поясниха от шуменската полиция.

Пострадали сериозно при инцидента няма. Водачът на лекия автомобил е откаран за преглед в болницата в Шумен. В момента се работи по отстраняване на катастрофиралите автомобили от пътното платно, допълниха от Областно пътно управление. Движението не е затруднено и се регулира от екипи на „Пътна полиция.

Причините за инцидента са в процес на изясняване.

При друг инцидент, станал на автомагистрала Хемус" са се блъснали два камиона, след което в крайпътната мантинела са се ударили два леки автомобила, които са опитали да избегнат камионите. Инцидентът е станал на аутобана, малко след моста до Невша около 08:20 ч. тази сутрин. Пострадали са двама души - шофьори. Инцидентът е възникнал докато един камион е посипвал с луга пътната настилка, но заради ниската видимост при мъглата тази сутрин в него се е ударил друг товарен автомобил.

При друг инцидент, станал на пътя Русе-Варна до 7-ми километър се е обърнал товарен автомобил.