Венцислав Венков: Безработицата е най-големият проблем в региона
Венцислав Венков: Безработицата е най-големият проблем в региона / netinfo

В рамките на днешните си срещи с кметовете на селата Каолиново и Никола Козлево областният управител Венцислав Венков отново потвърди становището си, че най-голям проблем в региона е безработицата. Според него е необходимо да има яснота каква е професионалната квалификация на хората без работа в региона, която би им позволила да бъдат наети на работа.

Според кметовете има и трайно безработни, които нямат трудови навици. В редица села част от населението е с основно и по-ниско образование, което е сериозна пречка за осигуряване на заетост.

Кметовете на Каолиново Нида Ахмедов и на Никола Козлево Турхан Каракаш потвърдиха позицията си, че общините поемат ангажимент да предоставят имоти общинска собственост на инвеститори, които искат да развиват бизнес и да разкрият нови работни места в региона.

С кметовете на Каолиново и Никола Козлево, както и с кметовете на населените места в двете общини, областният управител обсъди още създадената база данни с информация за общински терени, неизползваеми сгради и имоти, които могат да бъдат предоставени на потенциални инвеститори в региона. Идеята за събиране на такава информация областният управител Венцислав Венков представи пред кметовете по време на първата си обиколка в региона през месец август миналата година, като тези данни бяха обобщени със съдействието на общините.

По време на срещите кметовете поставиха и въпроси, касаещи пътната инфраструктура и водоснабдяването.