В Търговище започва изграждането на Общностен център за деца и семейства
В Търговище започва изграждането на Общностен център за деца и семейства / DarikNews.bg

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът на Търговище д-р Красимир Мирев ще направят днес първа копка на Общностен център за деца и семейства.  Той се реализира по проект „Социално включване" на министерството на труда и социалната политика и е на обща стойност 1 112 633 лева. От тях близо 30 000 лева е съфинансирането от страна на община Търговище.

В Общностния център ще се предлагат услуги за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години и за техните родители.  Те ще се изразяват в ранна интервенция на уврежданията, семейно консултиране и подкрепа, здравна консултация за деца, мониторинг на готовността за обучение, допълнителна подготовка за ранен старт в училище, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания. 2012 деца и техните родители ще бъдат крайните бенефициенти на услугите по проекта.

Преди да направи първата копка на Общностния център, министър Младенов ще посети акумулаторния завод „Енерсис" в Търговище, където ще се включи в тържествата по повод 40-годишнината от създаването му.