В Търговище ще учат математика по системата „Джъмп Матч”
В Търговище ще учат математика по системата „Джъмп Матч” / DarikNews.bg, архив

От тази учебна година в Първо основно училище „Христо Ботев" в Търговище в часовете по математика ще се прилага новият метод „Джъмп Матч", съобщи директорът Димитър Алексиев. Той обясни, че това е метод за усвояване на математически знания, който ще се прилага в един от третите класове, преподавател на които е Бонка Николова. Въвеждането на системата „Джъм Матч" в училището е пилотно. Методът ще бъде изпробван и в 30 други училища в страната, каза още Алексиев. Иначе системата се прилага успешно вече десет години на различни места по света.

Търговищкото училище е одобрено и по модула за участие в националните олимпиади по националната програма „Грижа за всеки ученик" в три сфери: информационни технологии, география и икономика и гражданско образование. Ще се работи с изявени деца, които в предходни години са участвали в национални кръгове на олимпиади, уточни още Димитър Алексиев.

Увеличаването на броя на кръжочните форми ще е приоритет в Първо основно училище „Христо Ботев" в Търговище, в което се обучават общо 850 деца.